Omuz antremanı

Anasayfa

    Daha sıkı bir dış görünüşe sahip olabilmek adına Fitness Salonları olarak ta bilinen kapalı spor salonlarına gidilmektedir. Omuz Antrenmanı bu salonlarda icra edilen antrenman bölümlerinden birisidir. Üzerinde çalışılan büyük kas gruplarını değerlendirecek olursak, bunlar; Bacak ve Kalça Kas Gurubu, Sırt Kasları gurubu, Göğüs Kasları Gurubu, Omuz Kasları Gurubu, Kol Kasları Gurubu ve Karın Kasları Gurubu olmak üzere toplamda 6 ana kas guruplarıdır. İcra edilen antrenman programı tüm bu kas guruplarına ölçülü ve eşit zaman ayrılacak şekilde icra edilmelidir. 
    Yalnızca dış görünüşe bir görsellik kazandırmak maksadı ile belirli kas guruplarına ağırlık verilerek yapılan antrenman, istenen görselliği sağlamayacağı gibi sağlıksız bir gelişmeye sebebiyet verebilecektir. Omuz Antrenmanı yapılırken bu antrenmanın diğer tüm kas gurupları nın antrenman programlarını da kapsayan, bütüncül bir program dahilinde yapılması en sağlıklı yöntem olacaktır. Yaygın olarak haftanın üç günü yapılacak olan antrenman sıklığı önerilmekle birlikte hangi günlerde hangi kas guruplarına yönelik çalışma yapılacağı mutlaka uzman bir fitness eğitmeni yönlendirmesinde yapılmalıdır.
    Hangi kas gurubuna yönelik antrenman uygulanırsa uygulansın, hedeflenen kas gurubuna ağırlıklı olarak hitap edilmesinin yanı sıra, az da olsa diğer kas guruplarının da çalıştığı ve diğer kas guruğlarının da kısmen yorulacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin, Omuz Antrenmanı yapılırken Kol Kas gurubunda yer alan kaslar da çalışacaktır. Bu nedenle uygulanacak olan programın uzman eğitici nezaretinde uygulanması antrenmandan alınan verimi artıracaktır. Omuz Antrenmanında ağırlıklı olarak üç kas çalışmaktadır. Bunlar omuzun arkasında bulunan Pasterior Deltoid kası, omuzun üstünde bulunan Medial Deltoid kası ve omuzun ön kısmında bulunan Anterior Deltoid kaslarıdır. 

Hemen Bize Yazın!

Daha sağlıklı ve fit olmak için size yardımcı olalım.

HIZLI LİNKLER

HIZLI LİNKLER

ÇALIŞMA SAATLERİ

Mobil Uygulamalar

Hemen İndir App Store Hemen İndir Google Play
© 2020 THEFITCLUB. Tüm hakları gizlidir.